Szendvicspanel

Egy kis kronológia a szendvicspanel gyártásunkhoz:

2021. Kitaláljuk, hogy jó lenne a panelt gyártani (elkezdünk álmodozni). Egyre komolyabb gondolatok kínoznak bennünket. Egyszer csak mitveszthetünk vele alapon elkezdünk tárgyalni egy gépsor gyártóval.

2022. Megnyerünk egy GINOP-os pályázatot. A gyártóval megköttetik a szerződés, megkezdik a gépsor legyártását.

2023. Októberre elkészül a gépsor, november végén megérkezik a telephelyünkre. Elkezdődik a Török gyártók telepítése. December végén megkezdjük a próbagyártást.

2024. Január elkezdődik a tanulás és a termelés.

Gyártósr érkezik

A daru emeli ki a lemeztekercs kezelőt

Szendvicspanelek, nem csak hűtőkamrákhoz!


A szendvicspanelek manapság a leggyakrabban előforduló építési alapanyagnak számítanak. Gazdaságos kivitelezésének és könnyű szerelhetőségének köszönhetően, közkedvelt alapanyag ipari épületek, raktárak, gyárak, garázsok és hűtőkamrák építésénél egyaránt, de egyre nagyobb számban hasznosítják lakóépületek kialakításához is! Példaként említjük az előző felsorolásunk utolsó elemét az általunk kivitelezett lakóházakat, amik Házaink linkre kattintva az oldalon megtekinthetők. A szendvicspanelek számos színben, formában állnak rendelkezésünkre, így biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Kapcsolatfelvétel

Most röviden összefoglaljuk Önnek, hogy nagyvonalakban mit érdemes tudni a szendvicspanelek kapcsán, milyen szempontok alapján válassza ki, az Ön szükségleteihez illő termékeket. Szót ejtünk többek között az oldalfal, tető szendvicspanel ár és minőségi összefüggéseiről, a panelek fizikai tulajdonságáról és előnyeiről, valamint a szendvicspanel méretek jellemzőiről.

  • Mi is tulajdonképpen a szendvicspanel?

A szendvicspanel egy többrétegű, előre legyártott építőelem, mely egy szigetelő rétegből és egy azt közrefogó, úgynevezett fegyverzetből áll, ami pedig általában formára préselt síklemez. A fegyverzet készülhet továbbá a felhasználási területtől függően, lakkozott vagy horganyzott acélból, natúr, vagy lakkozott alumíniumból, vagy ezek kombinációjából, továbbá élelmiszeripari célra saválló acélból vagy egy speciális bevonattal ellátva is (PVC-PET). A szendvicspanel méretek tekintetében is rugalmas, ugyanis igény esetén a szendvicspanelek egyedi méretekre vághatóak.

  • A szendvicspanelek főbb jellemzői

Mivel a szendvicspanelek kínálata meglehetősen nagy, így a választást sem könnyíti meg számunkra. A szendvicspanelek választásakor fontos, hogy az alábbi tényezőket alaposan figyelembe vegyük, hiszen a szendvicspanel árak igen csak eltérőek lehetnek ezek alapján:

-Hőszigetelési érték: ez az érték a panelt kitöltő szigetelő anyag (PUR vagy PIR) típusától függ, minél alacsonyabb az U érték a panel annál jobban szigetel.
-Tűzállóság: ez egy percben kifejezett érték, mely azt mutatja meg számunkra, hogy minimum hány percnek kell eltelnie ahhoz, hogy a tűz hatására a szendvicspanelben valamilyen kár keletkezne. A tűznek ideig ellenálló a PIR-töltetű szendvicspanel.

A szendvicspanel ára sokmindentől függ. Kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Hívjon minket!

Keresse értékesítőinket!

  • Szendvicspanelek típusai

A szendvicspanelek több szempont szerint csoportosíthatóak, melyek a szendvicspanel ár nagyságában is jelentős szerepet játszanak. Ilyen szempontok:

A panel rendeltetési helye szerint:

-oldalfal szendvicspanel: az épületek falszerkezetének kialakításához.

-tető szendvicspanel: nevéből adódóan ez a fajta szendvicspanel tető kialakítására, régi tető felújítására lett kifejlesztve.

Szendvicspanel méretek szerint:

A szendvicspanel méretek, azok falvastagsága és táblanagysága meglehetősen változó, és mindig az ügyfél igényeitől függő. Cégünk oldalfal panel esetén 60, 80, 100, 120, 150 és 180-as kivitelben gyárt, tető szendvicspanel méretek tekintetében 60, 80 és 100-as kivitelt tart készleten, de ezektől eltérő szendvicspanel méretek is gyors szállítási határidővel gyárthatóak/beszerezhetőek!

A panelek mérete három tényezőből áll össze, ezek a hossz, szélesség és magasság. Az oldalfal és tető szendvicspanel árak meghatározásakor ezek a leginkább számottevő paraméterek. A szendvicspanelek úgynevezett fedőszélessége az átalunk gyártott termékek esetében 1110 mm, míg vastagságuk 60-180 mm között. A fegyverzet 0,4-0,60 mm vastag acéllemez. 

A szendvicspanel árak az előzőekben bemutatott tényezők függvényében igen csak széles skálán mozognak, ráadásul az említett típustulajdonságokon túl, még számos egyéb, kisebb-nagyobb jellemző van, melyek befolyásolják az oldalfal, tető szendvicspanel ár alakulását. Az alapvető paraméterek közé tartozik a szendvicspanel méretek, és a termékek vastagsága, szigetelőanyag típusa, és minősége.  Éppen ezért a gyártók mindent figyelembe vesznek a szendvicspanel árak meghatározásánál.

A vastagságtól és anyagtól függően, általánosságban azt lehet mondani, hogy az alsó kategóriás eszközöket már 5500 Ft+ÁFA/m2-s áron be lehet szerezni, ám a nívósabb szendvicspanel árak már értelemszerűen magasabbak. A jobb minőséget képviselő, ám nagyobb összeget kóstáló szendvicspanel megvásárlása hosszabb távon válik kifizetődővé, hiszen tulajdonságaikból fakadóan sokkal hosszabb az élettartamuk, mint olcsóbb társaiknak. A vékonyabb vagy gyengébb kitöltőanyagú szendvicspanelek kevésbé tudnak ellenállni az időjárás viszontagságainak, így hamarabb is szorulnak cserére, ami viszont anyagi szempontból már nem nyereséges beruházás.

Szendvicspanelek a közre fogott szigetelőanyag szerint:

- PUR – poliuretán hab: több mint 50 éve van jelen az építőiparban, kiváló hőszigetelő képességgel bír, tűzvédelmi besorolása azonban alacsony.
- PIR – poli-isocianurát: a hőhatásnak jobban kitett épületek esetén ajánlott a PIR habbal szigetelt szendvicspanelek választása. Hasonló tulajdonságokkal bír mint a PUR hab, azonban szerkezetének köszönhetően jobban ellenáll a tűznek, kisebb lánggal és kevesebb füsttel ég. Az égés során új réteg képződik, mely megakadályozza a tűz terjedését.
- MW, azaz ásványgyapot szigeteléssel ellátott szendvicspanelek: kiváló hőszigetelő tulajdonságú, mellette pedig kitűnő hangszigetelő és tűzálló képességgel rendelkezik.

  • Miért építkezzen szendvicspanelből?

Az oldalfal és tető szendvicspanel a könnyűszerkezetes építkezések egyre jobban kedvelt alapanyaga, de vajon miért is választják egyre többen a szendvicspanelt ipari épületek, garázsok, mobilházak és nem utolsó sorban hűtőkamrák alapanyagának? Íme néhány ok:

- gyorsan és nagy darabszámban gyárthatóak,
- gyorsan beépíthetőek és szerelhetőek, előre gyártva és méretre vágva érkeznek a helyszínre,
- nagy választék áll rendelkezésre,
- hosszú élettartam jellemzi őket,
- változatos kialakításban állnak rendelkezésre a szendvicspanelek,
- masszív tartással rendelkeznek,
- költséghatékony,
- jó hőszigetelő képesség,
- képes eleget tenni az időjárásból adódó állékonysági, épületfizikai és tűzvédelmi követelményeknek egyaránt!

  • Miért olyan egyszerű a szendvicspanelek beépítése?

Egy vázszerkezet megléte esetén, ami lehet acél, vas vagy akár fa is, csavarok segítségével könnyedén felrögzíthetőek a panelek, ezáltal a régi épületek is gyorsan felújíthatóak. A szendvicspanel méretek úgy kerülnek levágásra, ahogy mi kérjük így az összeszerelés még gyorsabbá válik. Tetőfelújítás esetén is jó választás a tető szendvicspanel, melyek szintén könnyedén beépíthetőek és megfelelő szakértelemmel sokáig jó szolgálatot tehetnek. Gyorsan telepíthetőek, hiszen rendszerben szereljük és rövid idő alatt nagy négyzetmétereket csatlakoztatunk egymásba.

A szendvicspanel ár szempontjából is az egyszerűséget képviseli, hiszen sokkal költséghatékonyabb ezeket, a már előre legyártott, szükség esetén méretre vágott paneleket az épületszerkezetre rögzíteni, mint a teljes hőszigetelési, és burkolási munka hosszasan, egyesével történő kivitelezése. A panel egyszerűen, gyorsan szerelhető fém szelemenre, vasbetonra, vagy fa tartóra, vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhető, és bármilyen épületen felhasználható. Ezért is olyan kedvező a szendvicspanel ára, mert rendkívül széles felhasználási lehetőséget kínál.

Sok esetben már csak az adott helyszínen derül ki, hogy a méret nem megfelelő és vágni kell, ezért javasolt, hogy előzetes számításokat végezzünk, hiszen így biztos nem érhet majd meglepetés. Ez nem csak a munkafolyamatot gyorsítja fel, de a költséghatékonyság szempontjából is egy hatalmas faktor, ezen kívül nem elhanyagolható, sőt a mai világban nagyon fontos, hogy a méretre gyártatott panelből nem keletkezik környezetkárosító hulladék.

Egy építkezés során fontos hogy a számunkra megfelelő alapanyagot válasszuk. A szendvicspanelek nagy választéka mindenki számára lehetővé teszi, hogy megtalálja a számára megfelelőt, kedvező tulajdonságai révén, a megfelelő szakemberek alkalmazásával nem okoz csalódást.

A Csizi Frigo Kft. a szendvicspanel méretek széles választékával várja leendő ügyfeleit. Az átalunk gyártott szendvicspanel PUR vagy PIR habtöltettel, 34-45 kg/m3 habsűrűséggel készül.

Kapcsolatfelvétel

Elsődleges a minőség

Mivel a kívánt célnak megfelelő, tökéletesen funkcionáló oldalfal, tető szendvicspanel kiválasztása nem egyszerű feladat, azt javasoljuk, hogy ilyen esetben forduljon szakértőkhöz, akik nagy tapasztalattal bírnak a felhasználás területén. A Csizi Frigo Kft. munkatársai az évek során már sokszor bizonyították hozzáértésüket és rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Ha bárminemű kérdése, problémája akad a témát illetően, nálunk garantáltan segítőkezekre találhat, s a panelek áráról is részletesebb tájékoztatást nyújtunk.

Összességében elmondható, hogy a szendvicspanelek rendkívüli módon fel tudják gyorsítani a különböző jellegű építkezések ütemét, legyen szó akár egy hűtőkamra, vagy egy lakás felhúzásáról. Népszerűségük az egyszerűségben, és a modern építéstechnológiai eljárásokhoz és alapanyagokhoz mért olcsóságukban rejlik. Az előre összeszerelt, méretre vágott termékek óriási segítséget jelentenek mind a megbízónak, mind pedig a kivitelező vállalatoknak.

Amennyiben Ön is tervezi, hogy a szendvicspanelek széles választékából vásárolna, de nem tudja, miként vágjon bele, merre induljon, hogy mit érdemes szemügyre venni a szendvicspanel ár értékelése során, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, s mi készségesen segítünk eligazodni a panelek világában.

Kapcsolatfelvétel

Segédletek a tervezéshez:

Mikrobordás falpaneleink:

60-as

CSFFMB60

80-as

CSFFMB80

100-as

CSFFMB100

120-as

CSFFMB120

150-es

CSFFMB150

Sík falpaneleink:

60-as sík

CSFSP60

80-as sík

CSFSP80

100-as sík

CSFSP100

120-as sík

CSFSP120

150-es sík

CSFSP150

180-as sík

CSFSP180

Panelcsatlakozás:

panelcsat

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása