Fix hűtőkamra

fix hűtőkamra kivitelezés

A mesterséges hűtés alkalmazása ma már az élet csaknem minden területén általános. Hűtésre van szükség minden olyan esetben, amikor a hűtendő közeg hőmérsékletét a természetes hűtőközegénél kisebb hőmérsékletre kell csökkenteni, ill. azon tartani. Mivel az ilyen feladatok természetes hűtéssel nem kivitelezhetőek, ezért ennek áthidalására kínálunk megoldást egy fix hűtőkamra kiépítésével.

Kapcsolatfelvétel

Óvja élelmiszereit a káros mikroorganizmusoktól, fix hűtőkamra beépítés segítségével!


Ahol élelmiszereket állítanak elő vagy tárolnak, ott bizony szükségeltetik egy hűtőkamra építés, hiszen a mikroorganizmusoknak és egyéb élőlények kártevésének folyamatosan ki vannak téve. A fizikai módszerekkel történő tartósítás (hűtés) nagyon közkedvelt megoldás, hiszen ilyenkor az élelmiszerbe idegen anyagok nem kerülnek be és a termék vegyi összetétele az eljárás során sem változik meg.

A fix hűtőkamra egy amolyan több legyet egy csapásra módszer, hiszen ennek során az élelmiszereinkben jelentős mértékben csökkenthető a mikroorganizmusok káros tevékenysége anélkül, hogy az élelmiszerek élvezeti értékében és tápértékében lényeges változás ütné fel a fejét. A hűtőkamra belsejében történő élelmiszer raktározása során a biológiai-fiziológiai változások lelassulnak, a romlást okozó mikroorganizmusok enzimtevékenysége minimalizálódik, így jóval hosszabb idejű minőségmegőrzés érhető el. A fix hűtőkamra szerelés során az általunk kialakított térben a tárolni kívánt élelmiszerektől hőt vonunk el így a környezetinél alacsonyabb hőmérsékletet alakítunk ki. Mivel fix hűtőkamrát fagyasztó kivitelben is építünk, ezért élelmiszertípustól függően pár naptól akár egy évig is tárolhatjuk azokat. Persze azt is szem előtt kell tartani, hogy a hűtőkamra ár kategóriákkal térhet el ezen változók függvényében az egyes kivitelezőknél.

Mivel az élelmiszerek romlása mindig is egy kritikus pontnak számít, ezért a fix hűtőkamra kivitelezés, hűtőkamra szerelés és hűtőkamra gépészet mindig a legszigorúbb élelmiszeripari előírásoknak (HACCP) megfelelően van megtervezve és kiépítve, ezen felül az ehhez szükséges anyagok minden tekintetben eleget tesznek a legmagasabb higiéniai és műszaki követelményeknek is.

fix hűtőkamra romlandó áruk tárolására
A szakhatósági előírásoknak, és a HACCP követelményeknek is maradéktalanul megfelelő élelmiszer raktározás? Akkor Csizi Frigo Kft. fix hűtőkamra!

Legyen akár rekkenő hőség, vagy zord tél, a fix hűtőkamrákkal biztonságban érezheti majd magát! Hűtőkamra gépészet, elérhető áron!


A Csizi Frigo Kft. által forgalmazott és teljes körűen kiépített hűtőkamrák, kivitelüket tekintve lehetnek mobil, azaz mozgatható hűtőkamrák, vagy fix, végleges telepítési helyre kiépített hűtőkamrák. A mobil hűtőkamrákat elsősorban azoknak ajánljuk, akik a tevékenységeikből adódóan a hűtőkamrát rendszeresen szeretnék mozgatni, A pontból B-pontba szállítani. A fix hűtőkamra pedig azon megrendelőink részére kecsegtet előnyökkel, akik a kiépített berendezést nem kívánják időként, vagy rendszeresen mozgatni. Ha a kültéren szeretnénk megoldani a hűtést, akkor sem kell megijednünk, hiszen a fix hűtőkamrák minden esetben úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak még a legzordabb időjárási viszontagságoknak is! A fix hűtőkamra ár tekintetében természetesen nagyobb kivitelezési összeget kóstál, ám teljesítményben messze felülmúlja a mobil kamrákat.

Egy fix hűtőkamra méret, csakis az Ön elképzelése szerint!


A hűtőkamrák méreteit mindig a felhasználó igényei és elképzelési szerint, közösen alakítjuk ki. Éppen ezért a Csizi Frigo Kft.-nél nem csak standard, előre lefektetett méretekkel dolgozunk, hanem egyedi kialakításokkal is. A kamra nagysága tetszőleges alakítható ki, és ehhez fogjuk kiszámolni a kívánt hűtési teljesítményt, melyet hozzáillesztünk a berendezéshez.

Ha nincs még elképzelése az ideális hűtőkamra méretről, vagy bizonytalan benne, hogy megfelelő-e lesz a megálmodott kialakítás, az egy évtizedes szakmai tapasztattal rendelkező kollégáink készségesen állnak rendelkezésre az optimális döntés meghozatalában! Szakképzett kollégáink a helyszínre kiérkezést követően alaposan felmérik a helyszínt. A fix hűtőkamra a rendelkezésre álló hely és a felhasználási terület figyelembevételével, a megrendelő egyedi igényei szerinti méretben kerül elkészítésre, és nem mellesleg a kívánt helyen szereljük össze, legyen ez az épületen belül, vagy akár kívül, hogy Önnek semmi más gondja ne legyen!

A Csizi Frigo Kft-nél az egyedi igények megvalósításakor is igyekszünk kedvezően és költséghatékonyan meghatározni a hűtőkamra ár nagyságrendjét.

teljes körű fix hűtőkamra kivitelzés
A fix hűtőkamra kivitelezés során különös gondossággal járunk el, mindezt az Ön igényeihez szabva! 

Kapcsolatfelvétel

Nem csak előhűtésre, de fagyasztásra is! Normál- vagy fagyasztó tartományra tervezett hűtőkamra gépészet!


Cégünknél olyan praktikus megoldásokban gondolkozunk, melyek a használhatóságot is nagymértékben javítják. A fix hűtőkamra szerelés során figyelembe vesszük, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyeket akár hosszabb időre is szeretnénk tárolni, így a fix hűtőkamra építése során lehetőség van fagyasztó kivitel építésére is, melyet 60-120 mm-es falvastagságig építünk ki, különös figyelmet szentelve az acélhálóra szerelt vagy fűthető aljzatra, és a kamrákat dekompressziós szelepekkel ruházzuk fel. Így nem csak normál hűtést (0/+5 °C), de fagyasztást (-18/-22 °C) is meg tudunk oldani, de akár speciális berendezések kialakítására (pl. kontrollált légtisztaság) is lehetőség nyílik. Megbízható hűtőkamra gépészet, feladatra optimalizált hűtésteljesítményekkel!

Hűtőkamra építés szendvicspanellel, az ökológiai lábnyom csökkentésére!


A megfelelő hőszigetelő képesség elengedhetetlen része a hűtőkamra építés során. A szendvicspanel manapság az egyik legmodernebb elem, hiszen gazdaságos kivitelezése és könnyű szerelhetősége teszi igazán közkedveltté. A többrétegű építőelem, az esztétikus megjelenés és a masszív tartás mellett, az optimális hőn-tartó képességet is elősegíti, alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé, így pénztárcabarát és hatékony megoldás, és még a hűtőkamra gépészet élettartamának kitolásában is a segítségünkre lesz majd!

A szendvicspanelek használatával a hűtőkamra kivitelezés költsége tovább minimalizálható a padlószigetelés variálásával. A beruházás mértéke pl. normál hűtésű fix hűtőkamra (0/+5 Cº) esetén a padozatszigetelés elhagyásával csökkenthető, fagyasztó hűtőkamra (-18/-20 Cº) esetében viszont elengedhetetlen a csúszásmentes padlózatszigetelés, amely azonban gazdagon variálható a felhasználó igénye szerint.

A hűtőkamra kivitelezése során nem csak a megfelelő hűtést, csúszásgátlást és a tökéletes illesztést kell górcső alá venni, hanem azt is, hogy még véletlenül se jöjjenek létre párakicsapódások vagy kifagyások. A hűtőkamra kivitelezés során még erről is levesszük Önről a terhet!

Egy ajtó, amely tökéletesen beleillik a hűtőkamra felépítésébe!


Ahhoz, hogy a kívánt hőmérsékletet állandóan tudjuk biztosítani a használat közben, a hűtőkamra kivitelezés során, csakis kiváló minőségű IgloDoors ajtókkal számolunk, melyek megfelelő illeszkedésükkel tovább garantálják a még tökéletesebb szigetelést, a hibamentes működést és a jelentős költséghatékonyságot. A hűtőkamra ajtókat a napi szintű ki-be nyitogatástól extrém terhelés érheti, így a kiváló minőségű IgloDoors ajtók komplex mechanikus ellenállással is kecsegtetnek majd. A hűtőkamra kivitelezés során figyelembe vesszük az ajtó nyílásméretét, mely 60-130 cm-ig kivitelezhető, e fölött pedig a hűtőkamra építés praktikus tolóajtóval oldható meg.

Kiváló minőségű hűtőkamra, hosszú távú garancia!


A megfelelő minőség a rendszer egyik sarkalatos pontja, ezért mindig kiváló minőségű és prémium kategóriájú berendezésekkel és anyagokkal dolgozunk, többek között olyan neves nagy múltra visszatekintő gyártókkal, melyeket évtizedek óta alig tud bárki is lesöpörni trónjáról. Ha nekünk adja meg a bizalmat, akkor biztos lehet benne, hogy nálunk nem fog találni, átalakított, felújított, össze-barkácsolt elemeket, csakis kiváló minőségű berendezéseket!

A megkérdőjelezhetetlen minőségre való tekintettel, a berendezésekre 24 hónap garanciát vállalunk. Ennek feltétele azonban a kivitelezett fix hűtőkamra évente kétszeri rendszeres karbantartása és szervizelése!

Hűtőkamra árak


A hűtőkamrákat elsősorban élelmiszeriparban, kereskedelemben alkalmazzák, de ezen felül számos olyan terület van, ahol nélkülözhetetlen egy jól kivitelezett hűtőberendezés, mint például a gyógyszeripar berkein belül. A hűtőkamra árak nagyon sok befolyásoló tényező függvényében alakulnak, ezért szinte lehetetlen egyetlen standard árszabás mentén kiépíteni ezeket az egységeket. Már a legelső szempontok között szerepel például az, hogy mobil, vagy fix hűtőkamráról van-e szó, mekkora legyen az adott kamra tárolókapacitása, milyen teljesítménnyel működjön, ami persze a tárolni kívánt árucikkek, nyersanyagok tulajdonságaitól függnek. Nem utolsó szempont a hűtőkamra ár meghatározásakor, hogy milyen technológiát szeretne alkalmazni, hiszen a manuális beállítások mellett ma már számtalan, automatizált informatikai rendszert is igénybe lehet venni, melyek maguktól indítják be a leolvasztási, hűtési folyamatokat, levegőkeringetést, szükséges hőfokot stb.  Ezek mind-mind befolyásolják a hűtókamra árak alakulását.

A tapasztalt és szakavatott szakemberek az ügyfelek igényei alapján könnyen és hatékonyan ki tudják választani azokat a paramétereket, melyek mentén a megbízó elképzelései költséghatékony módon megvalósíthatóak. Ritka, hogy magánszemélyek hűtőkamrát vásároljanak, s, ha igen, legtöbb esetben az is mobil hűtőkamra, mely a szállítási feladatok ellátásában nyújt nagy segítséget. A fix hűtőkamrák, mint arról szó esett, inkább az élelmiszeripar velejárói, így a hűtőkamra árak nagyságrendjét is e tekintetben kell konstatálni. Noha látatlanban nem lehet fix összeget megállapítani, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a hűtőkamra árak nem az alacsony beruházási kategóriák közé tartoznak, persze vállalkozás válogatja, hogy mit engedhetnek meg maguknak, és mit nem.  Egy normál, kb. 4 m3 méretű hűtőkamra ár 800.000-1.000.000 Ft körül mozog, míg egy csúcskategóriás hűtő és fagyasztó hűtőkamra ár 2.000.000 Ft-nál kezdődik. Persze hatalmas különbségek lehetnek az egyes kivitelező vállalkozások között, nem csak a hűtőkamra árak tekintetében, hanem az elvégzett munka minősége terén is.

A Csizi Frigo Kft.-nél az ügyfelek elégedettsége az elsőszámú motivációs faktor számunkra, így kétség nem férhet hozzá, hogy munkánk minősége egyedülálló és professzionális szintet képvisel, s emellett kedvező árszabással igyekszünk ügyfeleink felé nyitni. Ha pontos információkat szeretne kapni a hűtőkamra árak mivoltáról, akkor keresse fel munkatársainkat, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére, s segítenek megválaszolni a nyitva maradt kérdéseket, nem csak a hűtőkamra ár vonatkozásában.

Száz szónak is egy a vége: valósítsa meg velünk elképzeléseit!


A Csizi Frigo Kft. a hűtőkamra kivitelezés, hűtőkamra építés és hűtőkamra szerelés területén sok éves szakmai tapasztalattal biztosítja – az Ön igényeihez szabott – magas színvonalon történő megtervezést és teljes körű kivitelezést. Az élelmiszerek raktározása során a hűtőkamra gépészet úgy lett megálmodva, hogy a levegő hőmérsékletének optimális kialakításával, ügyfeleink élelmiszereinek biológiai értéke nem csökken és a fontosabb tulajdonságai sem változnak.

A megkeresések során alaposan körbejárjuk a helyszínt, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb fix hűtőkamrát hozzuk létre az Ön számára. A speciálisan kifejlesztett hűtéstechnikai berendezéseink mindig a legújabb fejlesztéseket követve kerülnek kiépítésre, mindezt korszerűen felszerelt műhellyel és járműparkkal karöltve.

Ne feledje, cégünk munkatársai hosszú évek tapasztalataival felruházva, professzionális eszközökkel hozzák létre mindazt, amit Ön megálmodott. Számunkra a minőség terén nincs kompromisszum, hiszen ez az elégedettség elsőszámú meghatározója. Ugyanakkor áraink kedvezőek, megfizethetők, nem csak hűtőkamra árak vonatkozásában, hanem egyéb szolgáltatásaink terén is.

Hűtéshez használt megfelelő gépészeti elemek kiválasztásának szempontjai


hűtőkamra gépészet

Hűtőházak és hűtőkamrák tervezése és kivitelezése esetén elengedhetetlen követni a legújabb technológiai fejlesztéseket, hiszen ezáltal szolgálhatjuk ki legjobban a legkülönbözőbb igényeket. Ehhez viszont lényeges, hogy a hűtőkamra gépészet megfelelő elemei legyenek összeválogatva, amelyekből felépül majd a kész hűtőház.

Mire érdemes odafigyelni a tervezés során?


Számos szempontot figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes használatot nyújthasson, lássuk ezek közül néhányat:

Természetesen az alapterület meghatározása igen lényeges, illetve a hűtőkamrában igényelt hőmérséklet is, hiszen különbség van normál-, hűtő- és mélyhűtő kamra között.

A tárolni kívánt termék típusa, kiszerelése és alap hőmérséklete (nem mindegy, hogy csomagolt húsokat kell fagyasztani, vagy frissen vágott virágot hűvösön tartani).

Az áru legoptimálisabb elhelyezése: inkább függőlegesen vagy inkább vízszintesen ideálisabb és egyszerűbb?

Az egységnyi időre jutó ki- és betárolás és a tárolt termékek élettartama (hetekig, esetleg hónapokig eltarthatók mozgatás nélkül?).

A külső hőmérséklet és környező elrendezés mennyire befolyásolja a paneleket, van-e szükség duplikált biztonsági hűtőrendszerre?

A precíz mérnöki és tervezői munka emellett számos más elemet és szempontot is figyelembe vesz, hiszen a hűtőkamra gépészet elég aprólékos és összetett feladatot igényel.

hűtőkamra gépészet
Sokszor nem is a fagyasztás a cél, csak az alacsonyabb hőmérsékleten tartás

Hűtésrendszer elemei és feladatuk


A leglényegesebb elemek között tudhatjuk a rendszer kompresszorát, amely a levegő páratartalmát összegyűjtve cseppfolyóssá alakítja és továbbítja azt, így páramentesítve a hűtött helyiséget. Azért is érdemel kiemelt jelentőséget, mert a felületi hőcserélődés által hőelvonás következik be, azaz hőmérsékletcsökkenés történik, ezért is fontos, hogy a kompresszor jó energetikai hatásfokon működjön.

A kondenzátorról sem szabad megfeledkezni, amely a kompresszor által továbbított gőz cseppfolyósításában játszik nagy szerepet. Emellett a nyomás értékének csökkentésére is szükség van, amelyben a kondenzátor és az elpárologtató közé beépített adagolók nyújtanak segítséget.

A hűtőkamrák falai úgynevezett szendvics panelekből épülnek fel, amelyek tulajdonképpen olyan többrétegű építőelemek, amelyek préselt síklemezből és szigetelőrétegből épülnek fel. A felhasználási területből adódóan számos anyagból készülhetnek, hogy a különböző ipari területekhez mindig a legmegfelelőbbet lehessen kiválasztani. Mivel egyedi méretekre vágható lapokról van szó, így előszeretettel alkalmazzák őket raktárépületek, gyárak, garázsok és iparcsarnokok építésénél is.

hűtőkamra gépészet
A tolóajtók legtöbbször helytakarékosság szempontjából kerülnek kivitelezésre

A hűtőkamra ajtók megtervezése is fontos szerepet tölt be a jól szigetelő hűtőkamrák felépítésében. Ezek az ajtók általában kifelé nyílnak, azonban helyszűkében gyakran alkalmazott típus a tolóajtó is, amelyek rozsdamentesek és saját hűtésű tokszerkezettel vannak ellátva.

A hűtőkamrák felépítése számos módon történhet, azonban egy közös minden esetben, ez pedig a minőségi alapanyagokkal történő kivitelezés. Ennek köszönhetően hosszú éveken át problémamentesen és időtállóan üzemelhet a hűtött helyiség.

Kérdése van? Hívjon minket!
+36 70 279 8299

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása